Wervings hulp onderwijspersoneel

Is het voor jouw organisatie lastig om nieuw onderwijspersoneel te werven? In de huidige arbeidsmarkt is het hartstikke moeilijk om op een goede manier betrouwbaar personeel te werven. Denk aan leraren, onderwijsassistenten en zelfs interne begeleiders.  Of je opzoek bent naar een vaste kracht, tijdelijke kracht of een leerling voor een wek- en leerplek. Doormiddel van onlinecampagnes bereiken we jouw doelgroep, zodat jij binnenkort van nieuw personeel bent voorzien om dezelfde of zelfs een nog betere dienst te leveren.

Veel voorkomende functies

Bij Leaditjobs werken wij binnen verscheidende sectoren, waaronder de onderwijssector. Binnen deze sector zijn er een aantal veel voorkomende functies waar wij vacature marketing voor hebben mogen doen, een aantal van deze veel voorkomende functies waar wij veel ervaring mee hebben zijn:

 

  • Groepsleerkracht
  • Intern begeleider
  • Leraar basisonderwijs
  • Toets ontwikkelaar
  • Inkoopadviseur
  • Stamgroepleider
  • Onderwijsassistent
  • Mentor

 

Personeel vinden in de huidige markt

Met de huidige concurrentie en het lerarentekort in de huidige arbeidsmarkt, is het aantrekken van goed personeel een stuk moeilijker geworden. Onderwijsinstellingen moeten constant de nieuwste methodes en technieken in de gaten houden om te kunnen concurreren met andere instellingen. Wie dan ook niet op de hoogte is van de nieuwste wervingstrends loopt gegarandeerd achter op zijn concurrenten. Benieuwd hou jij ervoor kan zorgen dat jij toch de gewenste diensten en leerlingen kan behouden? Lees snel hieronder onze werkwijze.

Onze werkwijze

Leadit Jobmarketing is een marketing bedrijf dat zich volledig richt op arbeidsmarktcommunicatie. Door middel van goede arbeidsmarktcommunicatie vervul je sneller je vacatures met de juiste mensen. Een professionele aanpak van de arbeidsmarktcommunicatie Laat aan de buitenwereld zien dat jouw bedrijf het werven en selecteren van nieuwe medewerkers erg serieus aanpakt. Wij kunnen namens jouw organisatie de arbeidsmarktcommunicatie inrichten met drie middelen.

Deze middelen zijn:

Vacaturevideo’s

Een recruitment video is bedoeld om een vacature uit te beelden. In deze video heb je de ruimte om de functie toe te lichten, en hierbij een aantal collega’s aan het woord re laten die kunnen vertellen wat het werken bij jou organisatie nou zo leuk maakt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt inrichten dit kan bijvoorbeeld deels in een klaslokaal gefilmd worden, buiten op het schoolplein, eventueel in de aula indien van toepassing, en zo kunnen we nog wel een paar voorbeelden geven.

Werken-bij-websites

Een werken-bij website is een krachtig alternatief van enkel een vacature pagina op je website. De werken-bij website is beter vindbaar op google, en wordt daardoor sneller gezien door kandidaten. Doordat een werken-bij website maar over een onderwerp gaat (de vacatures van jouw onderwijsinstelling) is de website makkelijker en sneller te indexeren voor Google. In tegenstelling tot je bedrijfswebsite waar het voor Google lastiger wordt om jouw pagina te vinden, indexeren en zo in de zoekresultaten te laten zien.

Recruitment Marketing

De gemiddelde kandidaat gedraagt zich vandaag de dag steeds meer als consument. Hiermee willen wij zeggen dat er steeds vaker meer informatie gewonnen wordt voordat een persoon de stap maakt om te gaan solliciteren. De normen, waarden, de missie, de visie, de bedrijfscultuur en het imago, al deze aspecten worden meegenomen in de beslissing. Een logische reactie hierop is om natuurlijk de kandidaten meer als een consument te behandelen. En wat is DE manier om een consument te bereiken? Juist door marketing in te zetten.

Jouw kandidaat, jouw eisen

Aan de hand van de door jou gestelde criteria in combinatie met de openstaande vacatures stellen we een profiel van de ideale kandidaat samen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een candidate persona te maken. Doormiddel van het candidate persona hebben wij een profiel van jouw perfecte kandidaat. Vervolgens verwerken we deze criteria in onze data gedreven campagnes om de juiste doelgroep te bereiken. Met een gerichte boodschap triggeren we de ideale kandidaat om bij jullie te solliciteren.

Voordelen

Wanneer je bedrijf aan het zoeken is naar nieuwe sollicitanten, is zichtbaarheid het meest belangrijke waar rekening mee gehouden moet worden. Kunnen potentiele kandidaten überhaupt wel jouw organisatie vinden? Je zult ervoor moeten zorgen dat je gevonden wordt op de juiste plekken, op het juiste moment. Online recruitment marketing is een perfect middel om je hiermee te helpen. Om dit in goede banen te kunnen leiden, zal je wel een werkende marketingmix moeten gebruiken. Het is van belang om op plekken gevonden worden waar de competitie minder of zelfs niet aanwezig is. De ideale mix die wij gebruiken en aanraden om op te vallen bestaat uit: Vacature video’s‘werken bij’ websites en recruitment marketing via sociale kanalen. De vacature video verspreiden wij op verschillende onlinekanalen doormiddel van recruitment marketing. Zodra iemand interesse heeft komt deze op een werken-bij website die gemaakt is om potentiele kandidaten enthousiast te maken voor de functie. Doordat de verschillende onderdelen elkaar versterken zal je merken dat er meer waardevolle sollicitaties binnenkomen, ten opzichte van de traditionele manier van werven.

 

Alhoewel dit de perfecte marketing mix is voor vacatures, kan het natuurlijk zo zijn dat dit binnen jouw organisatie niet opgaat. Omdat je bijvoorbeeld al een werken-bij website in beheer hebt, of een andere reden. Daarom zijn onze producten ook los in te zetten. Klik hier om onze pakketten en mogelijkheden te bekijken. Ook over de prijzen zijn wij transparant.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer informatie over een van de bovenstaande onderwerpen of ben je opzoek naar een partner die je kan helpen met jouw arbeidsmarktcommunicatie? Leaditjobs is gespecialiseerd in recruitment marketing en kan jou niet alleen helpen het bereik van je vacature te verhogen maar ook het aantal conversies hierbij. Neem contact met ons op, dan bekijken we graag samen de mogelijkheden.