Kosten recruitment

De kosten van recruitment zijn de laatste jaren alleen maar gestegen, waarom is dit zo? De nummer 1 oorzaak is de krappe arbeidsmarkt. Hoe zwaarder de functie is hoe duurder de kosten gaan zijn. Omdat er dan veel meer werk in zit om de juiste kandidaat te vinden.
In deze blog bekijken wij de verschillende kosten en mogelijkheden die je kan inzetten bij het vinden van nieuw personeel!

Wat kost recruitment?

Er zijn 2 manieren van ‘betalen’ bij een recruiter. De 1 werkt met een vaste fee per vacature, en de ander werkt op basis van een bepaald percentage van het jaarsalaris. Gemiddeld is dit percentage 20% tot 25% van het bruto jaarsalaris, maar hier zit ook weer verschil in per recruiter, want er zijn recruiters die het voor 15% doen maar er zijn ook recruiters die 35% vragen. 

En dan zijn er ook nog headhunters. Dit zijn personen die worden ingezet om kandidaten te zoeken voor vacatures waar weinig gekwalificeerde kandidaten voor zijn. Omdat hier meer werk in zit, ligt de fee ook hoger dan bij een recruiter. Hier vragen ze gemiddeld 25% tot 35% wervingsfee. 

Waarom recruitment marketing boven een recruitmentbureau?

Als je er voor kiest om via een recruitmentbureau te gaan werven gaat dit vaak via anonieme teksten, hierdoor kiest de kandidaat niet per se voor jouw bedrijf, maar alleen voor de functie die jij aanbiedt.

Eigen naam

Als je voor recruitment marketing kiest gaat alles vanuit jouw eigen naam. Dus de kandidaat heeft nu ook de mogelijkheid om informatie over het bedrijf te zoeken, en dit draagt indirect bij aan jouw werkgeversmerk.

Persoonlijker 

Nog een voordeel van recruitment marketing is dat het veel persoonlijker wordt. Omdat je nu vanuit je eigen naam spreekt kom je veel persoonlijker over. En met behulp van persona’s weet je ook op welke doelgroep je wilt richten.

Goedkoper

Wij maken gebruik van social media kanalen om jouw vacature te delen. Dit kan via LinkedIn, Facebook, Instagram, etc. Dit gaat natuurlijk in overleg met wat het beste bij jou past. Het mooie aan deze kanalen is dat het bereik enorm is, iedereen zit tegenwoordig op social media. Adverteren op deze kanalen is goed meetbaar en relatief goedkoop. Doordat het goedkoper is, is de prijs voor recruitment daarom bij ons ook lager dan bij een recruitment bureau.

 

Nog meer informatie over de voordelen van recruitment marketing? Lees dan onze blog over de voordelen van recruitment marketing.

Kosten Leadit

Zoals hierboven liggen de kosten voor recruitment marketing ten opzichte van een recruitmentbureau aanzienlijk lager. Maar dit komt ook deels omdat wij niet alles uit handen nemen, zoals een recruitmentbureau dat wel doet. Maar als je kiest voor recruitment marketing heb je zelf meer vrijheid. Wij werven de kandidaten, maar jij doet nog steeds de gesprekken en kijkt of de kandidaat wel echt bij jouw bedrijf past. Want jij bent degene die weet of de kandidaat een match is voor jouw bedrijf. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag hier vrijblijvend een Vacature Analyse aan om samen met onze specialist te kijken naar de verschillende mogelijkheden voor jouw organisatie.