Recruitment video laten maken

 

Heeft u tegenwoordig ook steeds meer moeite om nieuwe mensen te werven? Wij hebben hier de oplossing voor, namelijk een recruitment video laten!. Met een recruitment video kunt u het een en ander vertellen over uw bedrijf, de sfeer laten zien en een paar collega’s.

 

Waarom een recruitment video?

Een recruitment video is bedoeld om een vacature uit te beelden. In deze video heb je de ruimte om de functie toe te lichten en een paar collega’s aan het woord te laten die kunnen vertellen wat het werk zo leuk maakt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt inrichten, dit kan bijvoorbeeld gewoon op de werkvloer gefilmd worden, of buiten het bedrijfspand, of bij een klant, en zo kunnen we nog wel een paar andere plekken opnoemen.

 

Wat moet je niet doen bij een vacature video!

We komen veel tegen dat in een vacature video vooral de directie aan het praten is. Dit is een no-go. Het is vooral belangrijk dat de sollicitant ook zijn/haar mede collega’s leert kennen. Omdat dit toch de mensen zijn waar hij/zij het meeste contact mee zal hebben. 

Maak het niet te lang. Natuurlijk heb je veel te vertellen en wil je een duidelijk verhaal vertellen aan de sollicitant. Maar houdt het wel kort, want bij lange filmpjes haken mensen veel sneller af, en dat wil je natuurlijk niet. 

En zoals hierboven ook al is aangegeven, laat je eigen werknemers het verhaal vertellen. Huur geen acteurs in. Acteurs weten natuurlijk precies wat ze doen en praten gemakkelijk voor de camera. Maar dit maakt het veel onpersoonlijker en zo scoor je dus minder bij de sollicitanten.

 

Video Content gebruiken voor recruitment

Contentmarketing is tegenwoordig erg belangrijk, en zo ook bij recruitment marketing. Het is bij vacatures erg belangrijk om vacatures te specificeren, en de doelgroep niet te breed te maken. Dus maak voor elke functie een aparte vacature. 

Probeer er achter te komen wat je kandidaten leuk en interessant vinden, en maak je vacature vanuit dit oogpunt. Maak een specifieke persona’s per vacature, denk hierbij aan de hobby’s, interesses, etc. Deze punten kan je goed naar voren laten komen in een video, en zo kan je de doelgroep beter bereiken en zijn ze sneller geneigd door te klikken en de vacature te bekijken.  

Kijk ook naar je huidige content, heb je al eens vacatureteksten opgezet? Dan is het soms niet nodig om een nieuwe te maken, je kunt er dan ook voor kiezen om of die tekst weer te gebruiken, of te herschrijven, dit scheelt weer tijd. En zo’n vacaturetekst kan mooi gecombineerd worden met een mooie vacature video. 

15 tips voor een goede vacature (link naar blog 15 tips vacature)

Waar komt deze content dan weer terecht? Deze komt op een ‘werken-bij’-site. Dit is een aparte website. Hier komen de vacatures op te staan en ook de recruitment video komt hier te staan.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag hier vrijblijvend een Vacature Analyse aan om samen met onze specialist te kijken naar de verschillende mogelijkheden voor jouw organisatie.