Wat kost een Headhunter

In de huidige banenmarkt wordt het steeds lastiger om nieuw personeel aan te trekken, de afgelopen jaren kiezen steeds meer ondernemers van een headhunter. Headhunters zelf hebben dit natuurlijk ook door en het gemiddelde tarief is hierdoor flink gestegen.
lees in deze blog alles over een Headhunter.

Wat doet een headhunter

Een headhunter is een recruiter die zichzelf heeft gespecialiseerd in het werven van kandidaten voor de hoogste functies binnen het bedrijfsleven. Een headhunter gebruikt vooral zijn/haar eigen netwerk om een juiste professional aan een functie te koppelen.

Executive Search

Headhunting staat ook wel bekend als executive search. Bij het headhunting proces zul jij als bedrijf zijnde een duidelijk functieprofiel moeten aanleveren, waarna een kandidaat gevonden wordt die op deze beschrijving aansluit. Ten opzichte van andere vormen van recruitment, is headhunting niet gericht op het vinden van meerdere geschikte kandidaten maar op het vinden van een geschikte kandidaat. Indien de juiste kandidaat voor de functie wordt gevonden betaal je een commissie aan de headhunter.

Tarieven headhunter

Zoals eerder in deze blog aangegeven zijn de tarieven voor headhunters flink gestegen. De zeer krappe arbeidsmarkt is daar de kern reden voor. Er zijn veel vacatures maar in vergelijking weinig sollicitaties. De gemiddelde commissie dat je afdraagt aan een headhunter ligt op 20% tot 25% van het bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld van de gevulde functie. Echter, kunnen deze kosten al gauw oplopen tot 35% indien de functie lastig te vervullen is.

Nadelen van headhunting

Headhunters leveren maatwerk, dit brengt natuurlijk kosten met zich mee. Net zoals het gebruiken van een recruitment bureau of een uitzendbureau, hangt er een extra prijskaartje aan. Hierbij komt ook dat indien je een kandidaat via een headhunter binnenhaalt je deze waarschijnlijk een hoger salaris aan zal moeten bieden, Ten opzichte van een kandidaat die zelf reageert op een openstaande vacature. Indien je met een wat goedkopere prijs zal willen werken is Recruitment/jobmarketing een ideaal alternatief. Door middel van deze vorm van marketing kan je op een goedkope wijze jouw vacature onder de juiste mensen brengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag hier vrijblijvend een Vacature Analyse aan om samen met onze specialist te kijken naar de verschillende mogelijkheden voor jouw organisatie.